Lepo pozdravljeni!

Dovolite nekaj stavkov o nas

NK PIARC Slovenija deluje kot predstavništvo svetovnega cestnega združenja WRA-PIARC v Sloveniji. Prizadevamo si za čim večjo povezanost cestne in prometne stroke v Sloveniji in svetu, izmenjavo strokovnih znanj in literature ter promocijo dela naših strokovnjakov doma in v tujini.

Naši člani so podjetja in inštituti, ki delujejo na področju cest in prometa. V skladu s pravili matične organizacije WRA-PIARC jih imenujemo kolektivni člani. V tehnične odbore in dejansko delo združenja se nato vključujejo posamezni strokovnjaki, zaposleni v teh podjetjih, ki jim krijejo stroške članarine in sodelovanja na strokovnih srečanjih. Vsako leto si prizadevamo, da bi našim članom, ki aktivno sodelujejo v tehničnih odborih, povrnili del stroškov njihovih potovanj v tujino.

Več o nastanku našega združenja, članih in dejavnostih, si lahko preberete v rubrikah Predstavitev in Naši člani, če pa vas zanima sama organizacija združenja, si to lahko pogledate v Pogodbi o ustanovitvi NK PIARC Slovenija.


Prednosti članstva v NK PIARC Slovenija

Z včlanitvijo v naše združenje se boste priključili ostalim slovenskim strokovnjakom, ki delujejo na področju cest in prometa ter zastopajo slovenske interese v mednarodnem prostoru. Med drugim boste deležni naslednjih ugodnosti in priložnosti:

  • dostop do najnovejših informacij o razvoju cestno-prometne stroke v svetu (priložnost za podjetje, da vpelje aktualno znanje v svojo prakso – konkurenčna prednost),
  • možnost udeležbe in sodelovanja na: seminarjih, kongresih, delavnicah, v tehničnih odborih in na mednarodnih raziskovalnih projektih svetovnega formata s področja cest in prometa (dajanje, pridobivanje oz. izmenjava znanj je priložnost, da neposredno prispevamo k razvoju mednarodne stroke in pridobivamo pomembne in koristne informacije),
  • sodelovanje z vodilnim organizacijami na področju cest in prometa pomeni veliko priložnosti za medsebojno sodelovanje in povezovanje s tujimi partnerji,
  • nižje kotizacije za udeležbo na svetovnih konferencah in cestnih kongresih WRA-PIARC (možnost delne povrnitve stroškov potovanj), in
  • brezplačen dostop do strokovne literature združenja WRA-PIARC in slovenskih publikacij.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Včlanitev

Če ste se nam odločili priključiti, je postopek pridružitve preprost. Prosimo vas, da nas kontaktirate ter nato:

Prvič: izpolnete Pristopno izjavo.

Drugič: pošljete Pristopno izjavo po pošti ali na elektronski naslov sekretariat@nc-piarc.si ter poravnate letno članarino.

Kolektivni člani: letna članarina
500 €

S tem boste postali polnopravni člani združenja NK PIARC Slovenija, dodeljena vam bo tudi članska številka, ki jo bomo (tako kot vse ostale) zaradi varnosti shranili v sekretariatu združenja.

Kontakt >>