PIARC organizira kongrese, posvečene zimskemu vzdrževanju cest, vsake 4 leta v eni izmed svojih držav članic. Namen teh kongresov je predstavitev in izmenjava tem, povezanih z najnovejšim razvojem in izzivi varnosti v cestnem prometu v zimskem času.

16. zimski cestni kongres bo potekal od 8. do 11. februarja 2022 v mestu Calgary, v Kanadi. Tema tokratnega kongresa je “Prilagajanje spreminjajočemu se svetu”. Sam kongres bo prvič posvečen tudi problemom odpornosti (resilience) infrastrukture proti nepričakovanim dogodkom.

Kongres naj bi tokrat prvič v zgodovini PIARC-a potekal na Zahodni obali Severno-ameriškega kontinenta, vendar so se organizatorji zaradi neugodnih in nepredvidljivih posledic pandemije COVID-19 po svetu odločili, da bo zdaj kongres v celoti izveden preko spleta (on-line).

Uradni jeziki kongresa bodo angleški, francoski in španski.

Povabilo avtorjem prispevkov za kongres

Organizatorji sporočajo vsem zainteresiranim, da so prijave za prispevke na kongresu odprte. Rok za oddajo osnutkov prispevkov je bil podaljšan do 28. februarja 2021. Več informacij o oddaji prispevkov in ostalem si lahko preberete na uradni spletni strani kongresa. Prispevek lahko oddate preko spletne strani https://abstracts-calgary2022.piarc.org/en/.

Registracija in več informacij je na voljo na uradni spletni strani kongresa: www.piarc-calgary2022.org

Prenesi vabilo v angleškem jeziku:

Categories: