Med 2. in 6. oktobrom 2023 smo se udeležili največjega dogodka na področju cest, 27. Svetovnega cestnega kongresa PIARC 2023 v Pragi (WRC 2023).

Nacionalni komite PIARC Slovenija se je tokrat prvič v zgodovini sodelovanja Slovenije v PIARC-u kongresa udeležil z lastnim, slovenskim paviljonom. Poleg sredstev nacionalnega komiteja, so ga s svojimi finančnimi prispevki in aktivnim sodelovanjem omogočili še CESTEL, CGS Labs, Igmat in ZAG. Na stojnici smo predstavljali vse naše dejavnosti s področja cestne infrastrukture in širše. V sredo (4.10.) smo s pomočjo slovenske ambasade v Pragi pripravili tudi odlično obiskan sprejem s pogostitvijo, na katerem so goste pozdravili svetovalka veleposlanice ga. Jasmina Adem-Grujič, bivši predsednik PIARC-a g. Claude Van Rooten in mag. Bine Pengal v vlogi sekretarja NK PIARC Slovenija.

Na samem kongresu je bilo predstavljeno tudi slovensko Nacionalno poročilo, ki so ga pripravili kolegi z Direkcije RS za infrastrukturo in ga prav tako lahko najdete na tej spletni strani.

Categories: News